Blurt It Out!!

Kepala ku pusing.. pusingg

Posted on: November 4, 2008

Teringat lagu Glenn.

 

“Kepala ku pusing.. pusing…”

 

Well, that exactly how I felt.

 

Being a senior is hard. Don’t like.

Itu la orang Melayu skrg, bagi keje banyak skit, tanggungjawab lebih skit, dah merungut macam kena tanggung beban berat menggunung. Huhuhu

 

Mcm mana la Melayu nak maju kan.

 

Tapi…

 

Letih sangat. Kepala otak asyik fikir pasal keje. Asyik fikir bila bley siap, setiap kali bos tanya, kepala pusing.

 

Seharian suntuk dekat client, balik malam, sampai umah, kena sambung keje lagi. Tiap2 ari mcm tu, tak ke rasa mcm hidup ni untuk keje jeee. Tapi bila tak buat keje, nak senang lenang baca buku cite, tengok movie, atau sekadar baring2 atas katil mengadap siling, hati tetap tak senang. Kepala tetap pusing fikir bila keje boleh siap.

 

Abis tu macam mana?

 

Keje teruk. Sampai 1-2 pagi. Weekend keje lagi. Dapat gaji best pon, takde masa nak belanja kan. Salah satu cara berkesan untuk simpan duit. Hahhaha

 

Berbaloi ke?

 

Orang kata masa muda ni la keje betul2. Cari duit banyak2. Supaya nanti masa badan sakit2, tak payah pening cari duit.

 

Ada jugak orang kata. Masa muda badan sihat ni, enjoy la puas2. Keje asal bley tampung hidup, ok la. Lepas ni badan sakit2, nak enjoy pon susah.

 

Aku congak2 sendiri. Perlu bertahan paling lama pon 2 tahun je lagi. Lepas tu aku bebas terbang dari sini. Dan masa tu, insyaAllah, aku bebas untuk berada di mana aje.

 

Tapi aku musykil. Mampu ke bertahan 2 tahun lagi? Tiap2 hari menghadapi keadaan yang sama? Kepala pening, balik lambat, weekend keje. Mampu ke ? walau 2 tahun tu mcm sekejap, kalau aku stay di sini, maksudnya aku menghambakan diri aku pada kerja. Maksudnya kehidupan aku hanya untuk kerja.

 

Mampu ke nak mengadap migraine tiap2 ari selama 2 tahun?

Advertisements

1 Response to "Kepala ku pusing.. pusingg"

hi..jom jenguk2 blog
saya..ada baju chomel dan
menarik. oh and it’s
cheap too!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

November 2008
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Recent Comments

Zaranurhuda Zakaria on Tips from my Tokyo trip
Zaranurhuda Zakaria on Bye Tokyo
Shani on Dengue
Shani on Being married
Shani on Discovering myself
%d bloggers like this: