Blurt It Out!!

Ramadhan

Posted on: August 9, 2010

Lusa dh start Ramadhan… risau jugak. Mampu ke nak puasa. Memang org ngandung x wajib posa tapi nak ganti sebulan tuh.. huhuh.. ganti time org lain x posa lak tu… isk.. berat berat. Sebelum ni yg tinggal 7 ari tu pon slalu hujung2 nak masuk Ramadhan baru ganti, ape lagi kalo sebulan. Tak sanggup! Jadi akan berusaha utk berpuasa unless betul2 tak larat.

Rasa mcm nak amik cuti sebulan.. huhu… tp cuti dh tinggal seminggu je, sbb dh mintak cuti raya etc.

Another thing, tak tau camne nak puasa sorang2 ni. aku ni bukan jenis bersahur tapi dh pregnant ni, kena la bersahur. Camne nih? Dah le aunty aku g Mekah bulan puasa ni, kalo x bley aku stay je kat situ, ada org tolong jaga bersahur n berbuka. Harap2 Allah permudahkan segalanya.

Selamat menyambut Ramadhan people. Tolonglah doa aku x payah keje lewat malam bulan posa nih… x sanggup!!!

Advertisements

1 Response to "Ramadhan"

Follow ur instinct! Kalau rasa mcm damaging, break ur fast ok. InsyaAllah dipermudahkan and diberi petunjuk. Anyway sahur just take kurma and milk. Last time that’s the only thing I did sbb mmg tak sempat/malas nak bangun sahur. All the best darling!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments

Zaranurhuda Zakaria on Tips from my Tokyo trip
Zaranurhuda Zakaria on Bye Tokyo
Shani on Dengue
Shani on Being married
Shani on Discovering myself
%d bloggers like this: